Otthoni bőrápolási rutin kialakítása Klárival | Szépülj és pihenj egyszerre!

Lari Kozmetika

Otthoni bőrápolási rutin kialakítása Klárival

Hosszú ideje foglalkoztatott, hogyan tudnám legjobban segíteni a vendégeim otthoni bőrápolását.

Azt régóta tudtam, hogy azokkal a vendégekkel, akikkel összehangoljuk az otthoni és a kozmetikai ápolást, rövidebb idő alatt sokkal jobb eredményeket tudunk elérni.

 

 

A tavalyi egymástól való elzárkózásunk idején sok vendégemben felmerült, hogy mit tegyen otthon annak érdekében, hogy a kozmetikai kezelések nélkül is jó formában maradjon a bőre. Online oldottuk meg ezeket a helyzeteket, és ezek a telefonos vagy online videós beszélgetések bebizonyították számomra, hogy távolról is tudom segíteni a hozzám fordulókat szépségük megőrzésében.

Végre újra találkozhatok a vendégeimmel a kozmetikában, de mellette megtartottam az online tanácsadást, mert így azoknak a vendégeimnek is tudok segíteni, akik átmenetileg külföldi munka, babás hónapok, vagy más miatt nem tudnak eljönni hozzám, illetve azoknak is elérhető, akik még sosem jártak nálam.

Ezen az online bőrápolási rutin tanácsadáson Lupui Iza is részt vett.  Iza jelentkezése azért volt megtisztelő nekem, mert az inzulinrezisztensek életmódmentoraként az étkezés és a sport területén rendkívül tudatos életet él és tanít a követőinek, és mellette blogot is vezet.

Olvasd el a szolgáltatásommal kapcsolatos vendégcikkét!

 

Jövőre 40 éves leszek, és ahogy közeledik ez a kerek szám, egyre hangosabban szól a vészcsengő a fejemben a hiányos bőrápolási szokásaim miatt. Pontosabban csak szólt, mert pár hete Klári segítségét kértem az otthoni rutinom összeállításában. Évek óta jó minőségű, természetes összetevőjű kozmetikumokat használok, de nem rendszeresen és nem tudatosan. Ezzel a beszámolóval azoknak szeretnék segíteni, akik hozzám hasonlóan úgy érzik, nem tesznek meg annyit a bőrük egészségéért, mint amennyit megérdemelne.

 

Elég volt egy kis finomhangolás

A tudatos bőrápolás nem sprint, hanem maraton. Nincs olyan, hogy este felkenek egy kencét, reggelre pedig elmúlik minden panaszom, én pedig hátradőlhetek egy időre. Következetességre, kitartásra és rendszerességre van szükség. Ahhoz, hogy ezt tartani tudjam, egy minimalista szemléletű, alap rutint szerettem volna.

Szerencsére ezt a bőröm állapota lehetővé tette, nem volt szükség drasztikus változásokra és teljesen új szokásokra, hanem csak a helyes sorrend felállítására, a hiányzó lépések beillesztésére és néhány kozmetikum cseréjére, mert kb. 5 éve ugyanazokat a termékeket használom, miközben a bőröm állapota és igénye változott.

Rendkívül szimpatikus volt nekem, hogy a cserére érett kozmetikumoknál Klári az általam használt és szeretett termékcsaládból ajánlott olyan hatóanyagú készítményeket, amelyek a céljaimat jobban támogatják. Ezt megelőzte egy alapos és részletes kérdőív, amellyel Klári felmérte a bőrtípusomat, a jelenlegi bőrápolási szokásaimat és a bőrömmel kapcsolatos kihívásaimat, és azt is megkérdezte, milyen eredménnyel lennék elégedett. Bekérte a jelenleg használt kozmetikumaim összetételét, és az átadott anyagokból felkészült a tanácsadásra, amit online tartottunk.

Jólesett tőle a dicséret arra, amit jól csinálok, a helytelen szokásaimmal kapcsolatban pedig finoman, de határozottan terelgetett a helyes irányba. A konzultáció után írásban is megkaptam tőle a javaslatokat, amiket átbeszéltünk, kiegészítve olyan segédanyagokkal, amiknek nagy hasznát vettem az elején, amíg megszoktam, hogy mi, mikor, mi után következik.

Három óra választott el a szebb bőrtől

Az internet tele van hatóanyagos és bőrápolási rutinos cikkekkel, blogbejegyzésekkel, YouTube videókkal. Először én is ilyen forrásokból kezdtem az információgyűjtést, de hamar rájöttem, hogy végtelen időbe telne mindennek alaposan utánajárnom, kvázi szakértővé kellene válnom ahhoz, hogy a bőröm számára legjobb döntést hozzam, amikor termékeket választok a rutinhoz.

Ám ekkor még mindig csak a kísérletezés fázisában lennék, mert azoknak, akiknek a cikkeit olvasom vagy videóit nézem, csak a legritkább esetben ugyanazok a problémái és jellemzői, mint nekem. Lemásolhatom a rutinjukat, kipróbálhatom a termékeket, amik nekik beváltak, és van is rá esély, hogy ezek nálam is működjenek, de az információgyűjtés és a kísérletezés rengeteg idő. 

Többször bebizonyosodott, hogy időhatékonyság és eredmény szempontjából is észszerűbb, ha olyan szakembertől kérek segítséget, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik az adott területen. Klárit nem személyes élmény alapján választottam, ugyanis kozmetikai kezelésen még nem jártam nála, mert eddig nem tartottam fontosnak.

Azért esett rá a választásom, mert több mint 10 éven át ugyanazon az emeleten, a kozmetikájával szemben dolgoztam, és tudom róla, hogy több évtizedes múltja van a kozmetikus szakmában, és a személye, a tudatossága, a figyelmessége, a kedvessége garancia volt nekem arra, hogy jó kezekben leszek.

A kérdőív kitöltése, a használt kozmetikumaim összetevőinek összeírása és maga a konzultáció összesen körülbelül 3 órát vett igénybe. Mindössze ennyi idő választott el attól, hogy megtudjam, milyen szokásokat érdemes kialakítanom a bőrömmel kapcsolatos céljaim elérése érdekében, illetve a meglévőkön felül vagy helyett milyen kozmetikumokra van szükségem.

Klári nélkül még most is az információkat gyűjtögetném és ugyanott tartanék, mint 6 héttel ezelőtt. A segítségével viszont már több mint egy hónapja követem a reggeli és esti rutinomat, ami egyáltalán nem megterhelő, sőt, egész könnyen betartható. Csak addig volt nehéz, amíg nem tudtam, pontosan hogyan kell csinálni.

Vannak már eredmények is, mert az új szokásokkal, és a már beszerzett új kozmetikumokkal idén nyáron alig jöttek elő a pigmentfoltjaim, kevésbé nőnek be az államról kicsipeszelt szőrök (köszi, PCOS, hogy ilyenekről is írhatok ebben a cikkben), és kevesebb cikluspattanásom jött elő. Utóbbi a TOP problémáim között szerepelt a kitöltött kérdőívben és Klári nem áltatott azzal, hogy ezek meg fognak szűnni, ezért már a kevesebbel is boldog vagyok.

 

Az egyénre szabott megoldás a nyerő

Bevallom, szeretek sikersztorikat és részletes esettanulmányokat olvasni, de ebben az esetben nem érzem, hogy hozzáadott értéke lenne részletesen írnom a korábbi és mostani szokásaimról, a bőrproblémáimról és a céljaimról.

Helyette azt szeretném megerősíteni, hogy az eredményes otthoni bőrápolási rutin titka a személyre szabottságban rejlik. Számomra a legemlékezetesebb mondat a konzultációról az volt, amikor Klári felhívta a figyelmemet arra, hogy vannak, akiknek elég az SPF20-as fényvédő, majd felsorolt legalább 5 indokot arra, hogy személy szerint nekem miért kell az 50-es.

 

A tudatos bőrápolás az öngondoskodás része

Pontosan tudom, hogy a bőr egészsége több tényezőn múlik. Nemcsak a kozmetikuson és a kozmetikumokon, hanem az étkezési és életmódbeli szokásokon is. Utóbbi kettőre nagyon nagy hangsúlyt fektetek, és talán éppen ezért éreztem magam egyre kellemetlenebbül attól, hogy az előbbiekre nem. Örülök, hogy végre ezen a területen is változtattam, és az öngondoskodásnak ez a pillére is a helyére került. 

Látom azt is, hogy a magasabb szintű bőrápolásban sok potenciál van még a mostani alap rutinomon túl, de mint feljebb írtam, ez nem sprint, hanem maraton, és én már úton vagyok, ami pont elég. A mostani bőrállapotomnak és célomnak megfelelő termékeket használom, választ kaptam azokra az ellentmondásokra, amikre a tanácsadás előtt nem találtam a magyarázatot, és ami talán a legfontosabb, hogy szívesen töltök egy icipicivel több időt a bőrápolással, mert tudom, hogy mit miért csinálok. 

 

Ha Iza beszámolója felkeltette az érdeklődésedet, ezen az oldalon tudsz részletes információkat olvasni a Bőrápolási rutin tanácsadás szolgáltatásomról.

Ha vendégem vagy a Lari Kozmetikában, és van olyan ismerősöd, akinek ez érdekes lehet, bátran küldd el neki a blogcikk linkjét!