Hogy a neszesszered ne legyen óriási | Szépülj és pihenj egyszerre!

Lari Kozmetika

Hogy a neszesszered ne legyen óriási

Milyen jó lenne, ha a neszesszerünk elég kicsi lenne, mégis minden szükséges velünk lenne a szadadság alatt

Utazás előtt nehéz eldönteni, hogy mit vigyünk magunkkal, hogy minden szükséges benne legyen és a bőrönbe is beleférjünk. Ugyanez a helyzet a pipere dolgokkal is, vagyis mit pakoljunk be a fürdőszobából? Mindig kicsinek bizonyul a neszesszer…

Összeszedtem a legfontosabbakat a repülős és az autós utazáshoz is, mivel a neszesszer méretét ez határozza meg leginkább. Amit semmiképp nem javaslok, az az, hogy a ruhák közé random bedobáld a flakonokat. Még ha bontatlanok is, akkor is nagy a rizikó, hogy kinyílnak, és a ruháidnak annyi.

 

ÚTI NESZESSZER REPÜLŐRE

Ez szokott lenni a szűkebb keresztmetszet, főleg, ha nincs feladott csomag, csak fedélzeti poggyász. Igaz, hogy általában ilyen kis pakkal nem utazunk hosszú időre.

 

 • Tusfürdő mindig kell. Azzal tudsz helyet spórolni, ha olyan a tusfürdőd, amivel arcot is lehet tisztítani, és esetleg hajmosáshoz is megfelel.
 • Testápoló helyett, hacsak nem nagyon száraz a bőröd és nem tudod kihagyni, ajánlom, hogy szerezz be egy permetező fejet a hidratáló tonikodhoz, így arcra és testre is tudod használni könnyű hidratáló permetként.
 • A fényvédőkrém kihagyhatatlan. Legalább SPF20-30 erősségűt javaslok. Ha érzékeny, fehérbőrű vagy, esetleg pigmentfoltokkal bajlódsz, akkor mindenképp kell az SPF50.
 • Ha még belefér, akkor legyen egy hidratáló arckrém éjszakára.
 • Persze a fogkefe és egy mini fogkrém is szükséges (drogériában sokféle márka kínál kisebb tubust).

Amivel még sokkal kisebb tud lenni a neszesszered, az egy fedélzeti flakon szett. Ezekbe egyszerűen kiadagolhatod a felsorolt kozmetikumaidat. Kicsik és mivel jól záródnak, biztonságban lesznek a ruháid is mellette.

 

ÚTI NESZESSZER AUTÓBA

Ha autóval utaztok, akkor egy kicsit nagyobb szabadságod van, de azért nem kell az egész fürdőszobaszekrényt bepakolnod. Az alábbi példában feltételezzük, hogy hosszabb időre, 1-2 hétre mész nyaralni.

 

 • Tusfürdő, ami 1-2 hétre már az eredeti flakonban fog kelleni. Azzal tudsz helyet spórolni, ha olyan a tusfürdőd, ami arctisztításhoz és hajmosáshoz is jó. Én mindenképp szulfát menteset javaslok.
 • Ha speciális a samponbalzsamod, akkor most azért ez is elfér, legfeljebb kisebb flakonba öntve az 1-5 hajmosáshoz. Akár medencés helyen strandolsz, akár természetes vízben fürdesz, többször fogsz hajat mosni, hogy a klórt, fertőtlenítőt, sót kimosd a hajadból és a fejbőrödet is felfrissítsd.
 • Valószínű, hogy elfér az arclemosód is. Én egy kisebb flakonban viszem ilyenkor ezt is.
 • Testápoló helyett itt is ajánlom a hidratáló tonikot, amit arcra és testre is tudsz használni könnyű hidratáló permetként.
 • A fényvédőkrém kihagyhatatlan és ilyenkor egy teljes tubus kelleni fog.
 • Legyen egy hidratáló, antioxidáns arckrém éjszakára! Kimértve 5-10ml elegendő lesz, nem kell, hogy az 50ml-es tégelyt utaztasd.
 • Jöhet a fogkefe és egy fogkrém!

 

Ha még van hely és különösen, ha vízpartra mész, csomagolhatsz szúnyog- és kullancsriasztó sprayt is. Én ezeket mindig viszem magammal, sőt, még konnektorba dugható riasztót is, mert kicsit allergiás vagyok a rovar csípésekre, és utálok napokig vakarózni.

 

+1 TIPPEM:

Az én favoritom a hűthető betétes alvómaszkom. Ez aztán igazán nem foglal sok helyet, és a repülőn, vagy ha a hotelszobába bevilágít valami, akkor is tudok sötétben aludni. Ha pedig mini beuty-ra vágyom, este bekrémezem a szemkörnyékem és behűtve teszem fel a maszkot. Imádom!
 

 

Szép minőségi neszesszereket és a cikkemben említett utazási kiegészítőkön túl még sok hasznos dolgot találhatsz kedvenc beszerzési helyemen: a Minett webshopjában. Most, 2022. augusztus hónapban 10% kedvezménnyel tudsz rendelni a LARI10 kuponkóddal!

A kuponkód egyszeri alkalommal érvényes, érdemes összeválogatnod, amire szükséged van. A kuponkód más, a webshopban éppen futó akcióval, kedvezménnyel nem összevonható.

 

Körülnézek a Minett-nél 

 

Ha a bőröd speciális ápolást igényel (pl. értágulatok, rosacea vagy pigmentfoltok esetén), és tanácstalan vagy, mit vigyél magaddal a nyaralásra, akkor jelentkezz be tanácsadásra, és akár online összeállítjuk neked a legszükségesebbeket az útra.  

 

Ha szívesen olvasnád bőrápolási tippjeimet, akcióimat, vagy értesülnél új blogcikk megjelenéséről, akkor iratkozz fel hírlevelemre itt. Elsőként egy 3 részes minisorozatot küldök az aktuális bőrápolási tippjeimmel!

Kérem az aktuális bőrápolási tippeket