Miért van hámlasztásra szüksége a bőrünknek egyáltalán? 

Amikor megkérdezek valakit, hogy milyennek találja a saját bőrét, akkor szinte kivétel nélkül a kinézetére mondanak valamit. Sápadt, szürke, ráncos, foltos, stb. Te milyennek látod a bőrödet? 

Bormegujit-es-hamlaszo-arckezelesek-lari-kozmetika-budapest-xiii-kerulet

A bőrünk kinézetét a bőregészségünk, azon belül is a hámréteg minősége határozza meg.

A hámréteg fokozatosan hámlik, és az alsó sejtsor osztódásával megújul. Ez a folyamat a 30-as éveinkben körülbelül 28-30 nap alatt megy végbe. Ahogy telik az idő, egyre lassul és 50 felett akár 55-60 napra is elnyúlhat.

Miért fontos, hogy megváltozik a hámréteg megújulásának ideje?

Azért lényeges, mert a lassulás eredményeként a hámréteg élő és élettelen sejtsorainak aránya megfordul.

Az élettelen sejtekből lesz jóval több. Ez nemcsak fakóvá, fáradttá teszi a bőrszínünket, hanem több természetes bőrfunkciót is befolyásol.

Pigmentfolt halványítás, arckezelés, melanin, pigmentfolthalványító, pigmentfolt, lari kozmetika, Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára, kozmetikus
  • A felhalmozódott elhalt sejtsorok nem engedik a hatóanyagokat felszívódni.
  • Az elhalt szarulemezek eltömítik a pórusokat.
  • Romlik a bőrlégzés, emiatt hosszú távon romlik a bőr keringése.
  • A rosszabb keringés miatt az a kevés hatóanyag, ami fel tudott szívódni, az sem jut el a megfelelő helyre.
  • A ráncok, hegek, egyenetlenségek jobban látszódnak.
  • Hosszú távon az irharéteg sem kap megfelelő hatóanyag ellátást, ezért romlani kezd a bőr rugalmassága, elmélyülnek a ráncok.

Ilyen bőrállapot esetén szinte feleslegesen kenegetjük a bőrünk tetejét.

 

Azt hisszük, hogy az adott krém vagy szérum nem jó. Hiába ajánlotta a szomszédasszony vagy a kolléganő, nekünk nem csinál semmit.

Nagyon lényeges tehát a bőrápolásunkban, hogy milyen állapotban tartjuk a bőrfelszínt és a teljes hámréteget. Ahogy lassul idővel a hámképzés természetes folyamata, jó, ha támogatjuk kívülről. Ha azt szeretnénk, hogy a fent felsorolt változások minél később és minél kisebb mértékben következzenek be, akkor rendszeresen segítenünk kell bőrünk hámrétegének a megújulását.

A gyümölcssavas hámlasztásnál legyél körültekintő! Sajnos gyakran előfordul, hogy a nem megbízható információk miatt túlhámlasztott bőrrel és emiatt teljesen felborult bőregyensúllyal keresnek fel vendégek.

Bízd a bőrödet inkább szakemberre és kövesd a te bőröd számára összeállított bőrmegújítást!

Ha túlszarusodott, sprőd tapintású a bőröd, vagy fáradt, fakó a színe, biztosan javulni fog már egy alkalom gyümölcssavas kezelés után is.

Korábban problémás, aknés bőr hegnyomainak hámlasztása gyümölcssavakkal, Lari Kozmetika, Budapest

Problémás bőr vagy korábbi nyomkodások nyomai esetén általában AHA és BHA-savak kombinációját használom.

A vendég otthon fokozatosan felépített gyümölcssavas ápolást kap mellé. Ezekre a kúrákra az őszi-téli hónapok alkalmasak. A kúra teljes időtartama alatt nappalra fényvédőkrém használatát ajánlom.

Ráncok, hegek, fénykárosodott bőr megszépítésekor AHA és PHA-savakkal dolgozom.

Amikor látható ráncokat, finom barázdákat, fakó bőrszínt, hegeket szeretnénk finomítani vagy pigmentfoltokat halványítani, esetleg túlnapoztatott bőrt akarunk újjáéleszteni, akkor a bőrállapottól függően olyan kúrát tervezek meg, amiben a különböző savakat precízen adagolva használom és közben folyamatosan töltöm fel a bőrt a számára legszükségesebb hatóanyagokkal.

Pigmentfolt halványítás, arckezelés, melanin, fényvédőkrém, pigmentfolthalványító, pigmentfolt, lari kozmetika, Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára, kozmetikus

Bármilyen bőrmegújító kúrát is állítok össze számodra, pontosan egyeztetjük az otthoni teendőidet.

A kúr ideje alatt folyamatosan figyeljük, hogyan reagál a bőröd a kezelésekre. Ahogy haladunk, úgy igazítjuk a lépéseket, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Ha a bőröd számára megtervezett gyümölcssavas kúrát pontosan követed otthon és/vagy a szalonban, akkor nem lehet probléma.

Ha gyümölcssavas hámlasztást szeretnél, vagy még nem vagy biztos a dolgodban és kérdéseid vannak a bőrmegújításról, akkor hívj, vagy írj nekem az űrlapon!