Ha kozmetikai kezelésről van szó, a tű szó hallatán még sok rutinos bőrápoló is visszahőköl. De mit is jelentenek pontosan a mikrotűs kezelések, mi a működési elvük és milyen bőr vagy bőrápolási cél esetén jó ezt választani?

Olvass tovább, mert megmutatom, miért nem kell tartanod a mikrotűs kezelésektől

Mikrotűs eljárások a kozmetikában

A különböző tűvel végzett kozmetikai kezelések lényege, hogy mikrotűk segítségével számtalan mikrosérülést hozunk létre a bőrön szándékosan.

A legkorábbi tűs bélyegző (dermastamp) Dr Desmond Fernandes dél-afrikai orvoshoz kötődik, aki a bőr rosthálózatának stimulálására nyomdászta végig a bőrfelületet.

 

Ezt a bélyegzőt hamar felváltotta a tűkkel borított henger, az ún. dermaroller (vagy mezoroller), amit a bőrön sokkal egyszerűbben végig lehet görgetni. Ennél a módszernél a tűk hosszán kívül sok múlik a dermaroller kezelést végző szakember kezén. A szúrás mélységét módosíthatja, hogy milyen „erővel” végzi a kozmetikus a lendületes mozdulatokat.

A modernebb, gépesített dermapenek (mezopenek) esetében és ha az eszköz megbízható gyártótól származik, biztonságos és állandó a tűszúrás mélysége. A motor fel-le mozgatja a tűcsoportot, miközben a kozmetikus egyszerűen végig vezeti a kezelőfejet az előkészített, fertőtlenített bőrfelszínen.

Mik a fő különbségek a kozmetikai mikrotűs kezelésekben?

  1. A régi bélyegzők kihagyhatnak kis sávokat a bőrön, és változó lehet a szúrás mélység.
  2. A dermaroller sokkal haladósabb, ami nem csak a szakembernek könnyebb, hanem a vendégnek is kevésbé megterhelő.
  3. A dermapen a leggyorsabb, biztonságos szúrás mélységgel, és a fő különbség, hogy a szúrás teljesen egyenes, szemben a dermaroller kicsit ék alakú szúrásával, amit a gördülés okoz.

A Lari Kozmetikában dermapen automata eszközt használok a vendégeimnek. Ezt tarom a legmegbízhatóbbnak és a kezelésenként új egyszerhasználatos tűmodul, valamint a bőrfelszín fertőtlenítése biztosítja a sterilitást.

De miért tesszük ki egyáltalán magunkat ennek a kellemetlen szépészeti módszernek?

A válasz röviden az, hogy a szép bőrért.

Mikrotűs kezelések, Lari kozmetika,

Ha megnézzük a mikrotűs kezelések lényegét, rögtön kiderül, hogy milyen hatása van a bőrre és megtudjuk, hogy miért választjuk ezt sokan.

A mikrotűs kezelés során a bőrön számtalan szúrt csatornát ejtünk, amelyeket a bőr sérülésként észlel és felgyorsítja a természetes regeneráló folyamatokat. Fokozódik a hámréteg megújulása, a hámsejtek gyorsabb osztódásával az élő sejtsor aránya javul az elhalt sejtekhez képest. Gyorsul a sejtek anyagcseréje, aktívabban működnek az irharéteg kollagén- és elasztikus rosthálózatát termelő ún. fibroblaszt sejtek. Javul a rostokat körülvevő kocsonyás állomány hialuron termelése. Összességében sokkal aktívabb lesz a bőrsejtek működése.

A mikrotűs kezelések másik nagy előnye, hogy a szúrt csatornákon nagy mennyiségű hatóanyagot tudunk közvetlenül bejuttatni a bőrbe. Ilyenkor speciális illat-, konzerváló és egyéb adalékanyag mentes ampullákra, szérumokra van szükség.

Kúraszerű kezelés sor után a bőr üdébb színt mutat és rugalmasabb, feszesebb lesz, az arckontúr vonala élesebbé válik.

A mikrotűs dermapen kezelések hatóanyagai

A dermapen kezelésekhez leggyakrabban hidratáló, nedvesség megkötő, antioxidáns, botox szerű, valamint a bőr feszesítését szolgáló hatóanyagokat használok. Ennek oka, hogy erre van szüksége nagy mennyiségben minden bőrnek, amelyet támogatni szeretnénk, hogy később öregedjen.

Speciális kezelési cél is lehet, például a bőr vékony apró ereinek erősítése, bőrérzékenység csökkentése, pigmentfoltok halványítása, korábbi aknékból maradt hegnyomok elsimítása. Ilyenkor a megfelelő hatóanyag szérumot biztosítom a vendég kezeléseihez.

A részletek iránt érdeklődőknek álljon itt egy kisebb hatóanyaggyűjtemény:

Innovatív hidratáló, nedvességmegtartó hatóanyagok a ®Belico MESO SHOT-okban:

Hialuronsav különböző molekulaméretű és kapszulázott formái, valamint DaiMoist CLR, Trehalóz, Pentavitin, Permalan, Ection.

A bőrfunkciókat aktiváló hatóanyagok a ®Belico MESO SHOT-okban:

Liposzómába zárt őssejtkivonat, Energilium komplex, Epidermist 4.0, Lupinpeptid, LPC Complex, Sytenol A (Bakuchiol retinol hatású természetes kivonat), Mátrix peptidek, Biomimetikus peptidek, Cerakine és még több korszerű hatékony bőrfiatalító és bőrszerkezet építő hatóanyag.

Meso shots, mikrotűs kezelések, Lari kozmetika Budapest
A mimikai ráncokat csökkentő hatóanyagok a ®Belico MESO SHOT-okban:

Neuropeptidek, Carnosine-liposzóma, Argireline, XEP™-018 miniprotein, GATULINE® EXPRESSION (parazzsázsa kivonat),

Akkor válassz mikrotűs dermapen kezelést, ha …

  • a bőröd öregedését szeretnéd késleltetni,
  • a bőrödet feszesebbnek, rugalmasabbnak akarod érezni,
  • a ráncok, barázdák mélységét szeretnéd csökkenteni,
  • a bőrfelszínt egységesebbnek akarod látni,
  • vagy a tág pórusokat, esetleg hegeket szeretnéd csökkenteni!

Ha szeretnél dermapenes bőrfiatalítást, vagy gondolkozol rajta, esetleg kérdéseid vannak, akkor keress meg elérhetőségeim egyikén!