Tényleg bonyolult a pigmentfolt halványítás? 

Kisebb nagyobb pigmentfoltokat szinte mindenki lát a bőrén, amikor a tükörbe néz. A legtöbb embert zavarja és megpróbál velük valamit kezdeni. Sokszor mégis egy örökös probléma marad a pigmentfolt téma, ami megoldhatatlannak látszik. Pedig olyan jó lenne valahogyan megszabadulni tőlük!

Olvass tovább, mert megmutatom, hogyan sikerülhet a halványítás!

Pigmentfolt halványítás, arckezelés, melanin, pigmentfolthalványító, pigmentfolt, lari kozmetika, Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára, kozmetikus

Hol és hogyan keletkezik a pigmentanyag a bőrödben?

A bőröd pigmentanyagát, a melanint speciális, erre szakosodott festékképző sejtek, a melanociták termelik. A festékanyag a hámsejtekbe jutva „színezi meg” a bőrödet. Ebben a folyamatban 3 kulcsfontosságú lépés van: a melanin termelés mennyisége, a melanin továbbjutása a hámsejtekhez és a megkötődés a hámsejtekben. Nézd ezt az ábrát!

A probléma, ami pigmentfoltokat eredményez, éppen ennél a 3 lépésnél adódhat!

 A pigmentfoltok kialakulásának okai:

Lari kozmetika

túl sok melanin termelődik

Lari kozmetika

a szállítás zavart szenved és nem oszlik el egyenletesen a melanin

Lari kozmetika

a melanin felhalmozódik a hámsejtekben

Mikor és mit tehetsz az eredményes halványításért és a halványabb, kisebb pigmentfoltokért?

Mindhárom fenti lépésnél be kell avatkozni ahhoz, hogy a halványítás látható legyen. Ha bármelyik kimarad, a halványítás nem lehet eredményes!

Használj minden este a melanin termelődést szabályozó, csökkentő szérumot!

Ez pigment problémák esetében egyszerűen elengedhetetlen az év minden napján.

A melanin termelést folyamatosan gátolni kell, ahogy lehetséges. Szerencsére nagyon jó hatóanyagok vannak erre (Arbutin, Bacuchiol, Syterol A, kapszulázott stabil C-vitamin, PHA savak). A bőr hámlasztásával világosíthatod a pigmentfoltokat.

Pigmentfolt halványítás, arckezelés, melanin, pigmentfolthalványító, pigmentfolt, lari kozmetika, Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára, kozmetikus

Ebben kifejezetten javaslom, hogy kövesd a szakember tanácsait, mert nem mindegy, hogy milyen erősségben és milyen gyakran használsz gyümölcssavakat. Egy gyümölcs savas hámlasztást, bőrmegújítást a bőröd állapotára, a pigmentfoltokra kell beállítani! Ma nagyon divatos „savazni” és gyakran előfordul, hogy túlhámlasztott és ebből adódóan felborult egyensúlyú bőrrel érkeznek hozzám vendégek. Ezt nem csak nehéz helyrehozni, hanem éppen a pigmentálódás szempontjából a legveszélyesebb. Vedd figyelembe azt is, hogy nem minden hámlasztó savat használhatsz egész évben! A gyümölcssavakról itt olvashatsz részletesebben.

 

Keress olyan szérumot, ami nem csak gátolja a melanin termelését, hanem segít az egyenletes eloszlatásban is és gátolja a hámsejtekben a felhalmozódást is!

Ilyen hatóanyagok nem olyan régóta vannak a kozmetikai iparban és elég drágák (Bacuchiol, kapszulázott stabil C-vitamin, Brightenyl, Melanox). Az olcsóbb termékek nem biztos, hogy tartalmaznak ilyet, ezért érdemes az INCI összetevőket ellenőrizni. Ebben hatóanyagelemzést tanult kozmetikus tud neked segíteni. Egy eladó a drogériában vagy gyógyszerész a patikában sok minden máshoz ért, de a bőrről nem tudnak annyit, mint egy gyakorlott kozmetikus.

Használj minden reggel fényvédőkrémet!

Most felmerülhet benned néhány kérdés: MINDEN nap? Télen, nyáron? A városban is? A válaszom mindegyikre: igen. Az UV sugarak a legfőbb indikátorai a melanin termelésnek. Azt a bőr területet, ahol pigmentfolt van, tulajdonképpen nem szabadna napoztatni sosem. Ha ez nem megoldható, a lehető legjobb fényvédelemmel kell ellátni ahhoz, hogy minél kevesebb melanin termelődjön. Éppen ezért javaslom, hogy kend be az arcodat legalább 30 faktoros fényvédővel és árnyékold kalappal, ásványi púderrel! A biztonságos fényvédelemről itt írtam.

Pigmentfolt halványítás, arckezelés, melanin, fényvédőkrém, pigmentfolthalványító, pigmentfolt, lari kozmetika, Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára, kozmetikus

Amiket mi használunk a vendégeimmel pigmentfoltok kezelésére

A Belico fényvédői és árnyékolói

SUN CARE I és II;

MINERAL MAKE UP & POWDER,

COMPACT MINERAL MAKE UP

A Belico pigmentfolt halványítói

CONCENTRATE VI,

SKIN FORMING C ampulla,

POWER SPRINT B ampulla,

PHYTO RETINOL C+ arckrém,

PHA SENSO FLUID gyümölcssavas szérum egész évben

Ha szeretnéd te is használni a Belico pigmendfolt halványító kozmetikumait, akkor érdeklődj telefonon!

Pigmentfolt halványító és hámlasztó Belico kozmetikumok

A személyes szakmai tapasztalataim pigmentfoltok halványításában

A pigmentfoltokat szépen kordában lehet tartani és ha nem is mindig lehet teljesen eltűntetni őket, de sokat lehet halványítani rajtuk és meggátolni, hogy újabb foltok jelenjenek meg. Ehhez nagyon tudatos és következetes otthoni rutint kell követni és a probléma mértékétől függően évente egy vagy két halványító kúrára van szükség.

Tapasztalataim szerint, az eredménytelenség oka legtöbbször, hogy a vendégeknek nem mondják el őszintén, hogy a halványítás valójában egy folyamatos és következetes feladat. Ha pigmentfoltjaid vannak, amik zavarnak és halványítani szeretnéd őket, akkor a nappali krémed legyen fényvédő és este pedig használj halványító szérumot, krémet! Nem egyszer-kétszer, hanem mindig. Egész évben.

Ha neked is vannak pigmentfoltjaid, amik zavarnak és szeretnéd, hogy a bőröd egyenletesebb színű legyen, akkor nézd meg a Pigmentfolt halványítás és bőrmegújítás oldalamat, ahol megmutatom, hogy én hogyan segítek neked ebben!