A Te bőröd mit választana? | Szépülj és pihenj egyszerre!

Lari Kozmetika

A Te bőröd mit választana?

Ahhoz, hogy a bőrödet szebbnek lásd, mint most és rövid időn belül jobban nézzen ki, pontosan kell tudnod, hogy mivel ápold otthon nap, mint nap.

De vajon a bőröd mit választana?

Sokszor nem is tudjuk, mit kenünk magunkra. A reklámok, az internetes csoportok, a bloggerek gyakran egymásnak ellentmondó állításokat közölnek ugyanabban a bőrápolási témában. A rengeteg információból nagyon nehéz kiválasztani, hogy kinek higgyünk. Ráadásul annyit sulykolják a reklámok a hangzatos ígéreteiket, hogy végül elhisszük azt is, amit nem akarunk.

Megvásároljuk az újabb és újabb kozmetikumokat, amik az első napokban jónak is tűnnek. Aztán mégsem váltják be a hozzájuk fűzött reményeinket. A fürdőszobapolc pedig már roskadásig van a bontott tégelyekkel, flakonokkal.

Ismerős ez a helyzet? Valamit másképp kell csinálni, ha nem akarsz újra így járni.

 

Nézzük meg ezt a helyzetet a bőröd szemszögéből!

A bőrsejtek akkor működnek jól, ha a számukra felhasználható hatóanyagokat kapják meg. Ez éppen olyan, mint a helyes táplálkozás, amiben nincs helye az üres kalóriáknak és pláne a káros dolgoknak. Ráadásul ideig-óráig nem is látszik egy helytelen, vagy káros bőrápolásnak az eredménye, mert a bőröd valamennyi ideig és valamilyen mértékig képes a felesleges anyagok eltakarítására. A bőröd nyirokkeringése (ez az eltakarító itt is, mint a szervezetedben) néhány évtizedig tudja tartani a tempót. Valójában az idő előtti bőröregedés már ekkor elkezdődik, csak még nem látható. Aztán a 30-as évektől kezdve fokozatosan megjelennek a látható jelek: indokolatlan bőrpír, bőrérzékenység, hajszálerek, középkori pattanások, korai ráncok, pigmentfoltok, stb. Tapasztaltad valamelyiket magadon?

Ha a bőrsejtjeid minél előbb megkapják a bőrbeépülő hatóanyagokat és a bőrápolásodat megfelelő kozmetikumokkal végzed minden nap, akkor a bőröd biztosan egészségesebben tud működni. Tovább marad fiatal, tovább lesz szép és rugalmas.

 

A bőröd ezek közül mit választana?

 

1. A ROMBOLÓ KOZMETIKUMOK

A kozmetikumok nagy többsége sajnos, nem veszi figyelembe sem a bőr működését, sem azt, hogy mik azok az anyagok, amiket a bőröd valóban fel tud dolgozni és hasznára válik. Sokszor tartalmaznak a bőröd számára káros-, vagy felesleges összetevőket. Ezek nemcsak nem használnak, hanem sokszor ártanak is a bőrödnek. A bőröd biztosan nem választaná ezt.

 

2. AZ ALATTOMOS KOZMETIKUMOK

Vannak szép számmal olyanok is, amik ugyanígy rombolnak, de közben optikailag „szépítik” a bőrödet. Becsapnak, hogy szebbnek lásd magad a tükörben. De ez illúzió! Azt hiszed, hogy jobb lett a bőröd, pedig csak jobban néz ki, amíg rajta van az adott termék. Ezektől nagyon nehéz megválni, mert szó szerint „jobban néz ki a bőröm”, csak éppen a valóságban a bőröd ezt ugyanúgy nem kérné.

 

3. A CSENDESTÁRS

Szerencsére sok olyan kozmetikai márka van már, amik nem tartalmaznak a bőröd számára káros-, vagy felesleges összetevőket. Ezek azok a termékek, amik hál istennek nem ártanak, csak sajnos, nem is használnak sokat. A bőröd már ennek is örülne az előző kettő helyett.

Ezeket én a fiataloknak, a 20+ korosztálynak javaslom akkor, ha nincs a bőrüknek semmilyen problémája és csak általános tisztítás, felszíni hidratálás szükséges.

 

3. A BŐRÉPÍTŐ KOZMETKUMOK

Azok a kozmetikumok, amik a bőröd számára felhasználható, a működését segítő összetevőket tartalmaznak, valóban segíteni fognak, hogy a szebb bőrt elérd és tovább megtartsd. Ezek azok a kozmetikumok, amik a bőrödet feltöltik, fiatalosan tartják és a bőröregedést késleltetni tudják. A bőröd biztosan ezt választaná!

Én csak ilyeneket használok a kozmetikámban és otthon is. Ilyeneket ajánlok a vendégeimnek is.


Az első alkalommal hozzám érkező vendégeimmel mindig átnézzük az otthoni bőrápolást és a használt kozmetikumokat. Átbeszéljük, hogy hogyan tudná a bőre egészségét és szépségét jobban szolgáló rutint kialakítani. Néhány egyszerű lépéssel már az első hónap után elégedettek a javulással.

 

 

Ha szeretnél egy arckezeléssel egybekötött bőrápolási tanácsadást, ahol kielemzem az otthoni kozmetikumaid összetevőit és pontos rutint tervezek neked, akkor jelentkezz be BŐRÉBRESZTŐ KEZELÉS ÉS TANÁCSADÁS programomra!

Ha távol laksz tőlem vagy most csak tanácsadást szeretnél, akkor online is van lehetőség, hogy megtudd, megfelelő kozmetikumokat használsz-e otthon. Jelentkezz BŐRÁPOLÁSI RUTIN TANÁCSADÁS-omra! A kérdőívre adott válaszaidból megismerem a bőröd állapotát és a mostani bőrápolásodat. A tanácsadás után pontosan tudni fogod, hogy milyen termékeket milyen sorrendben használj.

* * *

Fotó: Lari Kozmetika