A bőröd választása

Ahhoz, hogy a bőrödet szebbnek lásd, mint most, és rövid időn belül jobban nézzen ki, pontosan kellene tudnod, hogy mivel ápold otthon nap, mint nap. De vajon a bőröd mit választana?

Sokszor nem is tudjuk, mit kenünk magunkra. A reklámok, az internetes csoportok, a bloggerek gyakran egymásnak ellentmondó állításokat közölnek ugyanabban a bőrápolási témában. A rengeteg információból nagyon nehéz kiválasztani, hogy kinek higgyünk. Ráadásul annyit sulykolják a reklámok a hangzatos ígéreteiket, hogy végül elhisszük azt is, amit nem akarunk.

Megvásároljuk az újabb és újabb kozmetikumokat, amik az első napokban jónak is tűnnek. Aztán mégsem váltják be a hozzájuk fűzött reményeinket. A fürdőszobapolc pedig már roskadásig van a bontott tégelyekkel, flakonokkal.

Ismerős ez a helyzet? Valamit másképp kell csinálni, ha nem akarsz újra így járni.

bőrbarát kozmetikumok, kozmetika Budapest, XIII. kerület, Dévényi Klára mesterkozmetikus

Nézzük meg ezt a helyzetet a bőröd szemszögéből!

A bőrsejtek akkor működnek jól, ha a számukra felhasználható hatóanyagokat kapják meg. Ez éppen olyan, mint a helyes táplálkozás, amiben nincs helye az üres kalóriáknak, és pláne a káros dolgoknak. Ráadásul ideig-óráig nem is látszik egy helytelen, vagy káros bőrápolásnak az eredménye, mert a bőröd valamennyi ideig és valamilyen mértékig képes a felesleges anyagok eltakarítására. A bőröd nyirokkeringése (ez az eltakarító itt is, mint a szervezetedben) néhány évtizedig tudja tartani a tempót. Valójában az idő előtti bőröregedés már ekkor elkezdődik, csak még nem látható. Aztán a 30-as évektől kezdve megjelennek a látható jelek: indokolatlan bőrpír, bőrérzékenység, hajszálerek, középkori pattanások, korai ráncok, pigmentfoltok, stb. Tapasztaltad valamelyiket magadon?

Ha a bőrsejtjeid minél előbb megkapják a bőrbeépülő hatóanyagokat, és a bőrápolásodat megfelelő kozmetikumokkal végzed minden nap, akkor a bőröd biztosan egészségesebben tud működni. Tovább marad fiatal, tovább lesz szép és rugalmas.

A kozmetikumok a bőröd szempontjából négyfélék lehetnek:

1. ROMBOLÓ KOZMETIKUMOK

A kozmetikumok nagy többsége sajnos, nem veszi figyelembe sem a bőr működését, sem azt, hogy mik azok az anyagok, amiket a bőröd valóban fel tud dolgozni és hasznára válik. Sokszor tartalmaznak a bőröd számára káros-, vagy felesleges összetevőket. Ezek nemcsak nem használnak, hanem sokszor ártanak is a bőrödnek. A bőröd biztosan nem választaná ezt.

2. ALATTOMOS KOZMETIKUMOK

Vannak szép számmal olyanok is, amik ugyanígy rombolnak, de közben optikailag „szépítik” a bőrödet. Becsapnak, hogy szebbnek lásd magad a tükörben. De ez illúzió! Azt hiszed, hogy jobb lett a bőröd, pedig csak jobban néz ki, amíg rajta van az adott termék. Ezektől nagyon nehéz megválni, mert szó szerint „jobban néz ki a bőröm”, csak éppen a valóságban a bőröd ezt ugyanúgy nem kérné.

3. CSENDESTÁRS

Szerencsére sok olyan kozmetikai márka van már, amik nem tartalmaznak a bőröd számára káros-, vagy felesleges összetevőket. Ezek azok a termékek, amik hál istennek nem ártanak, csak sajnos, nem is használnak sokat. A bőröd már ennek is örülne az előző kettő helyett.

Ezeket én a fiataloknak, a 20+ korosztálynak javaslom akkor, ha nincs a bőrüknek semmilyen problémája és csak általános tisztítás, felszíni hidratálás szükséges.

4. BŐRÉPÍTŐ KOZMETKUMOK

Azok a kozmetikumok, amik a bőröd számára felhasználható, a működését segítő összetevőket tartalmaznak, valóban segíteni fognak, hogy a szebb bőrt elérd és tovább megtartsd. Ezek azok a kozmetikumok, amik a bőrödet feltöltik, fiatalosan tartják és a bőröregedést késleltetni tudják. A bőröd biztosan ezt választaná.

Én csak ilyeneket használok a kozmetikámban és otthon is. Ilyeneket ajánlok a vendégeimnek is az otthoni bőrápolási rutinjukba.

Az első alkalommal hozzám érkező vendégeimmel mindig átnézzük az otthoni bőrápolását, a használt kozmetikumokat és átbeszéljük, hogy hogyan tudná a bőre egészségét és szépségét jobban szolgáló rutint kialakítani. Néhány egyszerű lépéssel már az első hónap után elégedettek a javulással.

Ha szeretnéd tudni, hogy a bőröd öregedésének késleltetéséhez a legjobb kozmetikumokat használod-e otthon, akkor jelentkezz

BŐRÁPOLÁSI RUTIN TANÁCSADÁS-omra!

A kérdőívre adott válaszaidból megismerem a bőröd állapotát és a mostani bőrápolásodat. A tanácsadást online is igénybe veheted és a végére pontosan tudni fogod, hogy milyen termékeket milyen sorrendben használj.